HAZİRAN AYI KURUL TOPLANTILARI VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE YAPILDI.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimizin Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulları ile Birliğimiz şirketi AFES A.Ş.'nin Haziran ayı Kurul Toplantıları Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak'ın Başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Birliğimiz ve şirketimiz AFES AŞ.nin 2020 yılı Haziran ayı Kurul toplantılarımıza hepiniz hoş geldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyor, geçmiş Ramazan Bayramınızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ve Mayıs ayı toplantılarını da video konferans yöntemi ile yaptıklarını belirten Başkan Konak, İnşallah ülkemiz normalleşme sürecine girdi, bundan sonraki toplantılarımızı sağlıklı günlerde olduğu gibi hep beraber bir araya gelerek yaparız temennisinde bulundu. Başkan Konak açıklamasında; Olağan üstü günlerden geçtik, bu salgının etkilerinden maalesef en çok zarar gören kesim esnaf ve sanatkarımız oldu. Sizlerin de bildiği üzere Birliğimizin koronavirüs salgınının başladığı ilk günden bugüne esnaf ve sanatkârımızın bu süreçten en az şekilde etkilenmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için birçok girişimi oldu. Sizin ve esnaf ve sanatkârımızın taleplerini ilgili makam ve mercilere yazılı ve sözlü olarak ilettik. Dedi. Allaha çok şükür bu sürecin iyiye doğru gittiğini ifade eden Başkan Konak; Ülkemizdeki vakaların azalması ile alınan tedbirler kaldırılmaya başlandı. İş yerleri tamamen veya kısmen kapanan esnaf ve sanatkarımız işinin başına dönmeye başladı. İş yerleri faaliyete geçen esnaf ve sanatkarlarımız, her bir meslek için Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı rehberlerde belirtilen kurallara uyarak faaliyetlerine devam edebilecek. Bundan sonraki sürecin daha da iyi olacağını, yaz sezonunun başlaması ile piyasaların daha da canlanacağını düşünürsek esnaf ve sanatkarımızı iyi günlerin beklediğini söyleyebilirim. Dedi.

Daha sonra Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerimiz tek tek söz alarak temsil ettikleri esnaf ve sanatkârlarla ilgili bugüne kadar gelen süreç hakkında bilgiler vererek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Kurul Üyelerinin konuşmaları sonrası toplantı gündemine geçilerek Odalardan gelen Fiyat Tarife talepleri görüşüldü. Birlik gelir ve giderleri müzakere edilerek kurul üyelerine bilgiler verildi. Son olarak kurul üyelerimize, Birliğimizin Zafer Kalkınma Ajansı, Mesleki Eğitimi Geliştirme Programı kapsamında hazırladığı “Esnaflarımızı Geleceğe Hazırlıyoruz” isimli proje hakkında Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak bilgiler verdi. Bu proje kapsamında 20 kişilik Bilgisayarlı Teknoloji Sınıfının kurulacağını ve bu sınıfta esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik her türlü eğitimlerin verilmesini amaçladıklarını ifade etti. Daha sonra ESOB Başkanı Abdülkadir Konak Kurul Üyelerine toplantıya katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederek toplantı sona erdi.