ESNAF VE SANATKARIMIZI İLGİLENDİREN YENİ DÜZENLEMELER.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı nın ardından yaptığı açıklamada, Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Ancak, şu gerçeği asla aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizde de hiçbir şey tam manasıyla eskiden bildiğimiz normal düzene dönmeyecektir, dönemeyecektir dedi.

DÜZENLEMELERİ MAYIS, HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARINA YAYARAK YAPIYORUZ Sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesiyle ilgili düzenlemeleri, genel olarak mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayarak yapıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiziki mesafenin korunması, maske kullanımı, temizlik kurallarına sıkı şekilde riayetin, bu sürecin vazgeçilmez şartları olduğunun altını çizdi. Sağlık Bakanlığının tüm sektörlerde normalleşme sürecinde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin rehber dokümanlar hazırlayarak ilgili kurumlara göndermeye başladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: Tüm kurumlar ve işletmeler, faaliyetlerini bu rehber dokümanlardaki kurallara uygun şekilde yürütecek.

BERBER, KUAFÖR, GÜZELLİK SALONLARI 11 MAYISTAN İTİBAREN AYRICA PAZARCI ESNAFIMIZ DA 11 MAYISTAN SONRA FAALİYETLERİNE BAŞLAYABİLECEK. ♦️Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. ♦️Ayrıca pazar yerlerinde faaliyette bulunan giyim eşyası, tuhafiyeci, hırdavat züccaciyeci, ayakkabıcı, oyuncakçı esnafımız 11 Mayıs sonrası Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.

SALGININ YENİDEN YAYILMASI HÂLİNDE DAHA SERT TEDBİRLERE BAŞVURMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ” Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulu’nun görüşlerine uygun şekilde hazırlanan normalleşme planının, daha önce de belirtiği gibi dinamik bir şekilde uygulayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gelişmelere ve ihtiyaca göre, bazı tarihlerin öne alınması, bazılarının geriye bırakılması mümkündür. Ülkemizin, bu plan doğrultusunda ne zaman arzu ettiğimiz düzeyde normalleşeceğinin kararını 83 milyon hep birlikte vereceğiz. Şayet, Sağlık Bakanlığının hazırladığı rehberlerdeki kurallara riayeti en üst düzeyde tutarsak bu süreç daha hızlı olacaktır. Ancak, kurallara uyulmaması ve Allah göstermesin, salgının yeniden yayılması hâlinde, çok daha sert tedbirlere başvurmak zorunda kalabiliriz. Dedi.⬇️ Açıklamalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/119206/-normal-hayata-donusu-kademe-kademe-baslatacagiz-?fbclid