MAYIS AYI KURUL TOPLANTILARIMIZ VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE YAPILDI.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulları ile Birliğimiz şirketi AFES A.Ş.'nin mayıs ayı Kurul Toplantıları Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak'ın Başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Birliğimiz ve şirketimiz AFES AŞ.nin 2020 yılı mayıs ayı Kurul toplantılarımıza hepiniz hoş geldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 10 gün önce başlayan Mübarek Ramazan Ayınızı, sevdiklerinizle beraber, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmenizi diliyor hep beraber Ramazan Bayramına eski günlerdeki gibi sağlıklı bir şekilde ulaşmayı Yüce Mevla dan niyaz ediyorum. dedi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla geçtiğimiz Nisan ayı toplantımızı da video konferans yöntemi ile yaptıklarını belirten Başkan Konak, Bildiğiniz üzere olağan üstü günlerden geçiyoruz. İlk olarak 2019 yılı son aylarında Çin Halk Cumhuriyetin de başlayan yeni tip koronavirüs salgını, 2020 yılında neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Maalesef ülkemizi de etkisine alan bu salgın hastalık sonucu hükümetimizce birçok tedbirler alındı. Bu süreçten olumsuz etkilenen kesimlerin en başında ne yazık ki esnaf ve sanatkârımız geldi. Bazı meslek mensubu esnaf ve sanatkârlarımızın faaliyetleri tamamen dururken, bazıları ise esnek çalışma sistemine geçti. Sizlerin de bildiği üzere Birliğimizin koronavirüs salgınının başladığı ilk günlerden bugüne esnaf ve sanatkârımızın bu süreçten en az şekilde etkilenmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için birçok girişimi oldu. Sizin ve esnaf ve sanatkârımızın taleplerini ilgili makam ve mercilere yazılı ve sözlü ilettik. Dedi.

Birlik olarak esnaf ve sanatkârlarımızın faydalanmaları için devletimizce alınan tedbir ve düzenlemeleri gerek genelgelerle gerekse sosyal medya hesaplarımızdan sizlere anında duyurduk. Özellikle Kısa Çalışma Ödeneği hem esnaf ve sanatkârımız için hem de Odalarımız için büyük bir fırsat. Ayrıca Halk bankası kanalıyla verilen 25 bin TL esnaf kredisi ve 25 bin TL limitli ticari kredi kartı esnaf ve sanatkârımıza ihtiyaç duyduğu sıcak paraya ulaşma imkânı sağladı. Diye konuştu. Ancak salgın nedeniyle iş yerleri ve faaliyetleri tamamen durdurulan ve bu desteklerden faydalanan berber, güzellik salonları, kahvehane, internet kafe, hamam, otel, lokanta, kantin, okul servisi vb. taşımacılık sektöründeki esnaf ve sanatkarımız aldıkları bu finansmanı biriken ödemeleri için kullandılar. Bir an önce faaliyetlerine yeniden başlamaları gerekiyor. Eğer iş yerleri açılmazsa çok zor durumlara düşecekleri de bir gerçek. Ayrıca işyerleri açık olup faaliyetlerine kısıtlama getirilen ve bu süreçten olumsuz etkilenen diğer esnaf ve sanatkarımız neredeyse siftah yapmadan kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu nedenle bugünkü kabine toplantısının sonucunda iftardan önce Sayın Cumhurbaşkanımızdan müjdeli haberler beklediklerini belirten Başkan Konak özellikle işyerleri tamamen kapanan esnaf ve sanatkârımızın gerekli tedbirlerin alınarak yeniden faaliyetlerine başlamalarını beklediklerini ifade etti.

Daha sonra Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerimiz tek tek söz alarak temsil ettikleri esnaf ve sanatkârlarla ilgili bugüne kadar gelen süreç hakkında bilgiler vererek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Kurul Üyelerinin konuşmaları sonrası toplantı gündemine geçilerek Odalardan gelen Fiyat Tarife talepleri görüşüldü. Birlik gelir ve giderleri müzakere edilerek kurul üyelerine bilgiler verildi. ESOB Başkanı Abdülkadir Konak Kurul Üyeleri?ne toplantıya katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederek toplantı sona erdi.