BAŞKANIMIZDAN AÇIKLAMA

Çok Değerli Esnaf ve Sanatkar Kardeşlerim;

Bilindiği üzere tüm dünya ve ülkemiz Koronavirüs Salgını nedeni ile oldukça zor günlerden geçmektedir. İçerisinde bulunduğumuz bu zor dönemde krizleri fırsata çevireceğini zannederek şov yapan ve bunu da üyelerine hizmet yaptım diye lanse eden bazı kesimler sosyal medya ve değişik platformlarda esnaf ve sanatkarlarımızı galeyana getirmeye çalışmaktadır.

Esnaf ve sanatkarlarımız 9 asırdır Ahilik Geleneğinden gelen Ahilik Kültürü ile ülkesi, bayrağı ve ezanı için her zaman fedakarlıkta bulunmuş, canını dahi gözünü kırpmadan feda etmiştir. Sosyal medyada şov yapmaktan öte hiçbir faaliyeti bulunmayan birkaç kişiye yakın tarihimizde Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını hatırlatmak isterim. İlimize karayolu ile giriş yapanlar “Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklardasınız” yazısı ile karşılanır. Bu zor dönemleri yaşayan şehit ve gazilerimizin torunları olan ve Ahi Evran geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarlarımız övünerek söylüyorum hiçbir zaman ALAN EL olmamış, sürekli VEREN EL olmuştur.

Bu zor dönemde de öyle olacağına inancım tamdır. Haydi Esnaf ve Sanatkar Kardeşlerim, Haydi Esnaf Teşkilatları Ne kadar zor durumda olursak olalım sizleri Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Bizlere gönül veren odalarımızın görüşleri ve dilekleri istikametinde Birliğimiz ve yan kuruluşumuzun kurulları olarak 06 Nisan 2020 tarihinde alınan karar doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu kampanyaya 100.000,00 TL, Sayın Belediye Başkanımızın öncülüğünde ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının iştiraki ile başlatılan “Afyon İçin Vefa Vakti Kampanyası” na ise 25.000,00 TL. olmak üzere toplam 125.000,00 TL. başlangıç bedel ile katılıyoruz. Başlatmış olduğumuz kampanyaya odalarımızca katılım artarak devam etmektedir.

Son olarak sosyal medyada şovmenlik yapanlara şunu söylüyoruz devletimiz, milletimiz ve bu milletin fertleri olan esnaf ve sanatkarlar olarak her türlü sıkıntının üstesinden gelecek güçte ve kudretteyiz. Tez zamanda sağlıklı günlere kavuşmak ve işlerimizin başında tekrar buluşmak dileğiyle Evde Kal, Sağlıkla Kal Türkiye