DEFTERDARLIĞIMIZ'DAN BİRLİĞİMİZE VERGİ HAFTASI ZİYARETİ

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Abdülkadir Konak, Defterdar Vekili Mutlu Şahin, Gelir Müdür Vekili Ali Keskin, Kocatepe Vergi Dairesi Müdür Vk. Cengiz Şirin, Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Çiftçi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

31. Vergi Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Afyonkarahisar Defterdar Vekili Mutlu Şahin, Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlarıyla Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini, hafta boyunca yapacakları etkinlikler hakkında ESOB Başkanı Konak'a bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Konak'ta; vergi vermenin kutsal bir görev olduğunu belirterek, günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda, Devletine bağlılığı ile vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğunun bilinci ile hareket eden ve “vergi kutsaldır” düsturunu göz önünde bulunduran esnaf ve sanatkârlarımız dün olduğu gibi bugünde vatanı ve milleti için gereken her türlü maddi ve manevi sorumluluğunu yerine getirmektedir. Başkan Konak; Esnaf ve sanatkarlarımız bu ödenen vergilerin, devletimizi güçlendireceğini, kalkındıracağını ve devletimiz tarafından kendilerine her türlü hizmet olarak geri döneceğinin bilincindedir. Bu itibarla vergisini eksiksiz ödeyerek, devletine ve milletine olan en kutsal vazifesini yerine getiren, katkı sağlayan, ülkesine ve milletine bu görevi ile güç katan tüm esnaf ve sanatkârlarımız adına tüm Gelir İdaresi Başkanlığımız nezdinde İlimiz Defterdarlık ve Vergi Dairesi çalışanlarının Vergi Haftasını kutluyorum.” Dedi. Ziyarette Birlik Başkan Vekilimiz Atila Kocabaş'ta hazır bulundu.