TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN'DAN BİRLİĞİMİZE ZİYARET.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak'ı makamında ziyaret etti. Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek TŞOF Başkanı Fevzi Apaydına,'a teşekkür etti. Ziyarette Birlik Başkan Vekilimiz Atila Kocabaş ile Afyon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker de hazır bulundular.

Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak TŞOF Başkanı Apaydın'a taşımacı ve şoför esnafının yaşadığı sorunları dile getirdi. Bu sektörde faaliyet gösteren tüm esnafımız, ne yazık ki akaryakıt, lastik, yedek parça, bakım ve onarım gibi maliyetlerinin yanında; vergi, araç sigortası, yetki belgesi, MTV, Bağ-Kur gibi devlete olan yükümlülüklerinide yerine getiremez duruma geldi. Sektör içinde büyük firmalarla rekabet etmekte zorlandığını, iş hacminin gün geçtikçe azaldığını ve bu nedenle de evine ekmek götürmekte güçlük çektiğini para kazanamaz duruma geldiğini belirtti. Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince, sayısal takografta bulunan verilerin, elektronik ortamda ilgili yere gönderme zorunluluğunun 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmasının olumlu bir gelişme olduğunu; henüz taşımacı ve şoför esnafının bu uygulamaya hazır olmadığını ifade eden ESOB Başkanı Konak; Ayrıca Karayollarında bireysel taşımacılık yapan şoför ve nakliyeci esnafımızın 24 saat içerisinde 9 saat çalışma zorunluluğuna daha uygun bir süre eklenmesi ve kara yollarında yeterli dinlenme alanlarının oluşturulması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince yetki belgesi sahiplerinin, yük taşımacılığı yaptıkları araç ve taşıdıkları eşyalara ilişkin bilgileri, eşyanın kabul edildiği saatten, en geç 6 saat sonrasına kadar Bakanlığın Elektronik Takip Sistemine girme zorunluluğunun 6 ay süreyle ertelenmesinin de yerinde bir uygulama olduğunu belirten ESOB Başkanı Konak; Şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs, otobüs gibi taşıtlarda 30 gün süreyle kayıt yapabilen ön ve iç kamera ile kayıt cihazının bulundurulması zorunluluğunun 1 yıl süreyle ertelenmesi ayrıca D4 yetki belgesi ile yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar içinde iç ve dış kamera ile en az yedi gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurulmasına yönelik zorunluluğun 1 yıl süreyle ertelenmesinin bu sektörde faaliyet gösteren esnafımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlarda çok yerinde olduğunu ifade etti.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da Başkan Konak'a misafirperverliği için teşekkür ederek Federasyon olarak tüm esnafın yanında olduklarını, aracında bazen malzeme, bazen yediklerimiz, bazen giydiklerimiz, birçok farklı yüküyle birlikte gece gündüz yollarda olan kamyoncu, nakliyeci, taşımacı esnafımız birçok sorunla baş etmeye çalışıyor. Sizin de belirttiğiniz gibi geçen yıldan bu yıla iki katına çıkan yedek parça, lastik gibi malzeme fiyatlarının yanında mazotun da yüksek olması esnafımızın maliyetlerini artırdı. İş potansiyeli çok fazla değişmese de, maliyetler arttıkça esnafımızın kazancı büyük oranda düştü. Bu giderlere vergiler, e-fatura, dijital takograf uygulaması, düşük kazanç, köprü geçiş ücretleri gibi konular da eklendiğinde taşıma ve nakliye sektöründe gerçekten zor zamanlar geçirildiğini ifade eden TŞOF Başkanı Apaydın, yeni yapılan düzenlemelerle esnafımız biraz nefes aldı. diye konuştu. Başkan Apaydın her zaman esnafımızın yanındayız onların yaşadıkları sorunları ilgili yerlere iletip çözüm bulma noktasında çalışmalarının sürdeceğini belirtti. ESOB ziyaretinin ardından TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ile Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak Afyon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını ziyaret ettiler. Oda Başkanı Mevlüt Ülker ziyaretlerinden dolayı Başkan Apaydın ve Konak'a teşekkür ederek, Odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyarette Oda Genel Sekreteri Serpil Öz de hazır bulundu.