Afyonkarahisar Valiliği oluru ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından; İlimiz genelinde lokanta-restoran, otel, yemekhane, kafe, pastacılık ürünleri alanında faaliyet gösteren perakende gıda işletmelerinin; teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan gıda işletmelerini belgelendirerek ödüllendirmek, halka duyurmak ve böylece sektördeki diğer gıda işletmelerinde de daha iyi koşullar oluşturmaya teşvik etmek amacıyla "Mor Bayrak Ödülü" isimli bir proje hazırlandığı belirtilemktedir. Kurulan komisyon ile "Mor Bayrak Yönergesi" kabul edilmiş olup; lokanta-restoran, otel, yemekhane, kafe, pastacılık sahibi işletmelerin aşağıda açıklanan Yönerge kapsamında ki koşulları sağlayanlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne müracaat ederek "Mor Bayrak Ödülü" sahibi olabileceklerdir. İlgili esnaf ve sanatkarlarımıza ilanen duyurulur.
Mor Bayrak Yönergesine ulaşmak için tıklayınız